Nyolcvanhat éve halottak, most kerültek elő

Feltehetően egy 86 éve odaveszett négyfős hegymászócsoport földi maradványai kerültek a felszínre egy olvadó gleccserből Svájc délnyugati részén, Valais (Wallis) kantonban - közölte kedden a helyi rendőrség szóvivője, Max Rieder.

A szóvivő tájékoztatása szerint két brit turista még a múlt héten bukkant az emberi maradványokra a Lötschen-völgyi Alpokban, az Aletsch-gleccseren egy 50 négyzetméteres területen, félúton az úgynevezett Konkordiaplatz és a Märjelen-tó között.

Az emberi csontokon kívül találtak ruhamaradványokat, egy távcsövet, egy zsebórát, egy pipát, hócipőket, hegymászóbotokat, valamint egy fekete bőrből készült erszényt, benne kilenc frankkal. A legfrissebb érme 1921-es keltezésű.

A hatóságok feltételezése szerint arról a három környékbeli fiatal testvérről és kísérőjükről - Max Riederről - van szó, akiknek 1926. március 4-én veszett nyoma a hegyekben. A férfiak eltűnéséről annak idején úgy beszéltek, mint az addigi legsúlyosabb hegyi balesetről - olvasható a Tages-Anzeiger című svájci lap internetes oldalán.

A tetemek azonosítása folyamatban van. Noha a négy fiatal férfi nem hagyott hátra gyermeket, testvéreik leszármazottaitól nyerhető DNS-minta az azonosításhoz - írta a lap. Az áldozatok egyikének közeli rokona maga a rendőrségi szóvivő is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.