'A tehetségkutatókban feltűntek 98 százaléka nem marad meg a pályán'

A tehetségkutató versenyeken feltűnt fiatalok 98 százaléka nem marad meg a pályán - állítja Herman Péter, a Való Világ, a Csillag születik és az X-faktor kreatív producere, aki hozzáteszi: az RTL Klub pedig igyekszik "tisztát és ehetőt adni".

- Nem véletlen, hogy hat év telt el a Való Világ 3 és a most befejeződött negyedik széria között: mi ugyanis mindent mérünk, és az adataink tavaly mutatták azt, hogy eljött az ideje a VV4 elkészítésének - nyilatkozta a 168 Órának Herman Péter, az RTL Klub legsikeresebb produkcióinak  - a Való Világnak, a Csillag születiknek és az X-faktornak a kreatív producere.

"Én először vettem részt a Való Világban. A régi műsort kielemezve úgy gondoltuk, hogy változtatunk a műsoron. Azt gondoltam, hogy most inkább humoros karakterek kellenek, és nem a klasszikus szép, de kissé unalmas emberek. És így az egész Való Világ viccesebb, szórakoztatóbb lett. Egyáltalán nem hiányoztak a szex- és zuhanyzós jelenetek. Ha jól emlékszem, alig volt csókolózásnál több" - mondta a lapnak a producer, aki elárulta, a csatorna 800 millió forintot költött a VV4-re. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a NOL-nak elmondta, ez a szám nem felelhet meg a valóságnak. Összeget azonban nem mondott, hiszen a műsorok költségvetéséről a csatorna alakulása óta nem nyilatkozik.

Herman Péter arra a felvetésre, hogy a VV4-et jóval több éles kritika érte, mint a tehetségkutató produkciókat, azt mondta: "Pedig ezek a műsorok nem állnak túl távol egymástól, mindegyik reality show. Civilek jelentkeznek és bekerülnek egy showba, amiről addig csak álmodtak. Mi igyekszünk tisztát és ehetőt adni. Én tudom, hogy mit csinálok, ezért a buta cikkek sem nagyon izgatnak."

A Való Világot egyébként, amelyet az IKO fejlesztett az RTL Klub számára, a produkciós iroda eladta a cseheknek és a szlovákoknak, derül ki az interjúból. A Csillag születik is magyar formátum, nem külföldi licensz műsor, s azt most kezdi árulni az IKO. "Nos, ezek is igazolnak bennünket, hogy a szórakoztató műfajban van helyünk a piacon" - idézi a 168 Óra a producert, aki az elmúlt hatéves működése során egyetlen bukásra emlékszik: a "Fogd a pénzt és fuss" című produkciót egy hónap után le kellett venni a műsorról.

A tehetségkutatókon feltűnt fiatalok későbbi sorsával kapcsolatban Herman Péter megjegyezte: "Mi nem egy klasszikus sztárgyár vagyunk, ahol a tehetségeket felépítik. Mi csak egy esélyt adunk. Az X-Faktor vagy a Csillag születik döntőseit sajnos nincs módunkban menedzselni, hiszen nem erre vagyunk berendezkedve. Azonban lehetőségeinkhez mérten figyeljük, és támogatjuk az útjukat, gondoskodtunk arról, hogy kitűnő menedzsment álljon a hátuk mögött. Reméljük, mind többjüknek sikerül majd egy profi pályafutást befutniuk. Természetesen tudomásul kell venni, hogy a tehetségkutató versenyeken feltűntek 98 százaléka nem marad meg a pályán, a pódiumon, s ez így van Angliában is, pedig az a piac jóval nagyobb" - idézi a lap Herman Pétert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.