Nyolcéves kislányoknak kellett letolni a bugyijukat az iskolában

Egy dömsödi általános iskolában próbálták szokatlan módszerekkel kideríteni, ki piszkította össze a lány WC-t.

Az esetet a Blikknek elpanaszoló szülő szerint május végén valaki a WC-csésze mellé végezte a dolgát. A szülő szerint emiatt a gyerekeknek le kellett tolniuk a bugyijukat, hogy a három tanár és egy takarítónő megvizsgálhassa, melyikük volt a tettes. 

"A 2. b és 3. c osztályos diák­lányokat egyszerre parancsolták ki az udvarra, és sorba kellett állniuk.­ Ezután a tanár nénik és a takarító hármasával hívta­ be őket az egyik terembe, majd mindenkinek le kellett venni­ a bugyiját és pucsítani a tanároknak, hogy megtudják, ki kakilt a WC mellé" - mesélte az egyik gyerek édesanyja.

Míg a gyerekek közül van, aki május vége óta emiatt nem ment iskolába, az egyik tanár állítólag annyival intézte el a dolgot, hogy "5 év múlva úgyis lehúzzák a bugyiját".

A szülők nem hagyták annyiban: panasszal fordultak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (Klik), a hivatal ki is vizsgálta az ügyet. 

„2016. június 1-jén Dömsöd nagyközség jegyzője az önök beadványát juttatta el hozzám, melyben panaszt tettek három pedagógus és egy technikai dolgozó ellen. Panaszukban leírták, hogy 2016. 05. 27-én délelőtt gyermekeiket [...] a fent említett tanítók és dolgozó fehérnemű-vizsgálatnak vetette alá, miután azt tapasztalták, hogy újfent nem rendeltetésszerűen használta valaki a leánymosdót és a toalett mellé piszkított" – írta válaszlevelében a tankerületi igazgató.

Klik válaszából kiderül, hogy a takarítónőt azóta elbocsátották, a pedagógusok pedig két évig nem kaphatnak fizetésemelést, illetve mindháromuk megbüntetését javasolták a Pest megyei tankerületi igazgatónál. Az ügyben a ráckevei kapitányság is nyomoz, bár gyanúsított még nincs.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.