Nyolc tüzet okozott a tűzijáték

Országszerte összesen nyolc tűzesethez vonultak ki szilveszter éjjelén a tűzoltók. Több helyen feltehetően valamilyen pirotechnikai eszköz okozta a tüzet - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Petróczi Tímea tájékoztatása szerint: a katasztrófavédelem és a tűzoltók számára viszonylag nyugodtan telt a szilveszter. Komolyabb beavatkozásra nem volt szükség, a tűzesetek során senki nem sérült meg.

Mint elmondta: Győrben egy forgácsoló gép takarófóliája gyulladt ki feltételezhetően a környékéről visszahulló pirotechnikai anyagtól, de a tűz nem terjedt át más épületre. 

Hasonlóan Nyíregyházán is valószínűleg valamilyen visszahulló pirotechnikai anyagtól kapott lángra egy parkolóban lévő sátorgarázs teteje. A tüzet a lakosság a tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta. 

Sopronban egy étterem mögötti nagyjából kétszáz négyzetméteres füves terület gyulladt ki, vélhetően petárda vagy rakéta kilövése miatt. A lángokat a tűzoltók oltották el. Ugyancsak Sopronban egy másik helyen sövény gyulladt meg, ott a tűzoltók petárdázás égő maradványait találták - tájékoztatott az OKF.

Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: a rendőrök szilveszter éjszakája a szokásosnak megfelelően telt. A szilveszterhez kapcsolódóan jelentősebb esemény nem történt - tette hozzá.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte: a fővárosban, illetve a nagyvárosokban az éjszakai órákban közel kétszer több riasztást kaptak a szokásosnál.

A mentőknek többnyire ittas fiatalokhoz kellett kivonulniuk. Emellett jellemzően rosszullétek, verekedések és balesetek miatt riasztották a mentőket, utóbbiak közül öt esetben valamilyen pirotechnikai eszköz okozott sérülést - közölte a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.