Nyolc évtizedes gyilkossági aktát nyit újra a brit rendőrség

Nyolc évtizede megoldatlan gyilkossági aktát nyit újra az angliai Sussex grófság rendőrsége, miután kiderült, hogy annak idején valaki bevallotta a bűncselekményt, csak ez akkor nem jutott a hatóságok tudomására.

A 16 éves Emma Alice Smith, aki cselédként szolgált, 1926-ban biciklivel indult a lakóhelyéhez közeli Horam kisváros  vasútállomására, ám oda nem érkezett meg, és a tizenéves lányt soha  senki nem látta többé.

A korabeli vizsgálat eredménytelenül zárult, és az ügyet a  rendőrség le is zárta. Nem mindenki gondolt gyilkosságra: a helybéliek azt suttogták, hogy Emma valakivel Írországba szökött.

Most azonban előállt a néhai tinédzser egyik unokaöccse, David Wright, és közölte: a családnak valamikor az 50-es évek elején egy férfi - akinek neve nem ismert - a halálos ágyán bevallotta, hogy ő  gyilkolta meg Emmát, és a holttestet a kerékpárral együtt egy kisebb tóba dobta. A család azonban annak idején úgy döntött, hogy a már  akkor is több évtizedes titkot megtartja magának, és nem  értesítették a hatóságokat.

Wright - aki édesanyjától hallotta a történetet, a mama pedig  nagynénjétől, Emma néhai nővérétől - viszont elment a helyi  rendőrségre, ahol a szerdai brit sajtó beszámolói szerint közölték, hogy az új értesülések alapján folytatják a több mint nyolcvan éve  lezárt vizsgálatot.

Ez az egyik legrégebbi, ismét megnyitott rendőrségi akta a brit  kriminalisztika történetében.

A sussexi rendőrség közölte: a vizsgálat újrakezdésének célja  az, hogy Emma holttestét megtalálják és tisztességesen eltemessék.  Szakértők szerint - ha a sztori helytálló - van remény arra, hogy a  lány földi maradványait felleljék a tóban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.