Nyolc évtizede vezet baleset nélkül a 105 éves néni

Amikor az idős nő vezetni tanult, még nem voltak közlekedési szabályok és táblák sem az utakon. A nemrég megújított jogosítványa 2017-ig érvényes.

Edythe Kirchmaier 1927-ben, még főiskolás korában tanult meg vezetni egy Ford Coupén, most pedig egy Dodge Caravannal jár. A 105 éves asszony hivatalosan is California legidősebb sofőrje, de talán egész Amerikában alig akad, aki régebben vezet nála. Az elmúlt évtizedek alatt többször is meg kellett újítania vezetői engedélyét - legutóbb éppen a 105. szülinapján -, és minden alkalommal gond nélkül átment a vizsgákon.

„Nagyon örülök, hogy megint megújították a jogosítványomat, szerintem jó sofőr vagyok. Mindig biztonságban érzem magam vezetés közben, a 85 év alatt egyetlen balesetem sem volt” - mondta el a Daily Mailnek a kaliforniai nagymama.

Edythe tényleg nagyon jól vezethet, ugyanis sosem büntették meg semmiféle közlekedési kihágásért, de még parkolási bírságot sem kapott. „Egyszerűen el se tudom képzelni magam autó nélkül”- tette hozzá a sikeres vizsga után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.