Nyolc évre ítélték az újszülöttje meggyilkolásával vádolt ibrányi nőt

Nem jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön egy ibrányi nőt, aki 2011 szeptemberében a szülés után takarókba csavarta és a szekrénybe rejtette újszülöttjét, ennek következtében a kisfiú megfulladt - közölte a bíróság elnökhelyettese, szóvivője az MTI-vel.

Nyakó Zsuzsanna elmondta: a nőt 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a törvényszék.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, hosszabb fegyházbüntetés kiszabása, a vádlott és védője pedig enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A tényállás szerint a most 23 éves nő egy nem tervezett terhesség után 2011. szeptember 29-re virradó éjszaka szüleivel közös ibrányi lakásukban egészséges fiúcsecsemőt szült. A vádlott a gyereket ruhadarabokba és törölközőbe csavarta, majd beletette egy női táskába, azt a ruhásszekrény aljában lévő kartondobozba rakta. Az újszülött rövid időn belül megfulladt.

A nőt a szülés után kórházba szállították, a gyógyintézmény pedig értesítette a rendőrséget. A kisfiú holttestét a rendőrök találták meg - ismertette Nyakó Zsuzsanna.

A büntetőper végig zárt ajtók mögött zajlott.

A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta - tette hozzá a törvényszék elnökhelyettese.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.