Nyolc év fegyházbüntetést kapott a kislányával fajtalankodó férfi

Első fokon nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a kislányával fajtalankodó szabolcsi férfit pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság.

A Bálint Tibor vezette bírói tanács a 30 éves férfit a nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszak bűntettében és más bűncselekményben találta bűnösnek.

R. Zsoltot mellékbüntetésként hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, emellett megszüntették az ötgyermekes férfi szülői felügyeleti jogát. Az ítélet nem jogerős.

A vádirat szerint az első eset 2009 augusztusában történt; a családjával egy dombrádi albérletben élő férfi behívta a felügyeletére bízott, akkor nyolcéves kislányt az egyik szobába, majd simogatni kezdte és fajtalankodott vele. A gyermek vérezni kezdett, ekkor a vádlott a molesztálást abbahagyta.

A férfi decemberben, már a család nagydobosi albérletében ismét fajtalankodni kezdett a lányával, a vele egy ágyban alvó gyermeket simogatni kezdte. A gyerek felébredt és szólt az édesanyjának, aki másnap értesítette az esetről a rendőrséget. A férfi ekkor elszökött a házból, a rendőrök nem sokkal később Nyíregyházán fogták el.

R. Zsolt a nyomozati szakaszban tett vallomásában először tagadta a bűncselekményt, később viszont nyilatkozatában elismerte a molesztálást. A bírósági tárgyaláson azonban ismét tagadta tettét; elmondása szerint a korábbi, beismerő vallomását "testi és fizikai kényszer hatására tette", emellett azt állította, hogy bántalmazták is.

A bírói tanács utóbbi védekezést nem fogadta el, s a férfi beismerő nyilatkozatát, valamint a gyermeknek - a nyomozati bíró előtt tett - a vádlottra terhelő vallomását tartotta irányadónak. A tanács álláspontja szerint a kislány által elmondottak megfelelnek a valóságnak.

Az orvosszakértői vélemény szerint az orvosi vizsgálat során a kislány testén "szexuális, fajtalanságra utaló jeleket találtak", a közösülést azonban kizárták. R. Zsolt ellen vallott felesége, illetve a gyerekek nevelőszülei is, akiknek a gyerekek később elmondták a történteket.

A tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában elmondta: a vádlott esetében enyhítő körülményt nem talált a bíróság, a tényállást az ügyészségi vádirat, illetve a férfi beismerő vallomása alapján állapították meg.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.