Négy hónap után derült ki, hogy más gyerekét vitték haza

Mercedes Casanellas már az első napon kételkedett, hogy valóban az ő kisfia lenne, akit kihoztak neki a csecsemőszobából. Később egy DNS-teszt be is bizonyította, hogy igaza volt.

A brit Richard Cushworth felesége El Salvadorban szülte meg kisfiukat, Mosest 2015 májusában sürgősségi császármetszéssel. Másnap pedig, anélkül, hogy tudott volna róla, egy másik kisbabát vitt haza a család – számolt be a BBC.

„Épp csak elvitték mellettem, megpusziltam és már vitték is a csecsemő osztályra. Ekkor láttam utoljára” – meséli az anya. Másnap, amikor a nővérek odaadták a gyereket, a nőnek azonnal kétségei támadtak, hogy az az övé-e. A kisfiúnak ugyanis sötétebb volt a bőre, mint ahogy emlékezett.

A házaspár hazautazott a gyerekkel Dallasba, az anyának azonban továbbra is kétségei voltak. Négy hónappal később csináltatott egy DNS-tesztet, amely kimutatta, hogy nincs genetikai egyezés közte és a gyerek között, vagyis biztos, hogy nem ő az anyja.

„Egyszerre rohant meg az a gondolat, hogy a kisbaba, akiről születése óta gondoskodtam, ápoltam, szerettem, fürdettem, az nem az enyém és az, hogy hol van az én kisbabám? Egyszerre aggódtam amiatt, hogy mi lesz ezzel a gyerekkel, és hol az én kisfiam” – idézi fel a pillanatot Casanellas.

„Elfogadtam, hogy ő a mi gyerekünk. De most, ahogy nézegetem a fényképeket akkorról, amikor visszajöttünk Dallasba, nem tudom, hogy nem gyanakodtunk. Akkor lehetett három hónapos. Ha megnézi az ember a képeket, nyilvánvaló, hogy nem a mi gyerekünk” – hitetlenkedik az apa. „Nem tudom, hogy nem tettem fel magamnak ezt  a kérdést. Az ember valahogy nem gondol ezekre a dolgokra. Kinek jutna eszébe, hogy elcserélték a gyerekét?”

„Szerettük azt a kisbabát. Amikor megcsináltattam a DNS-tesztet, úgy éreztem, hogy eláruljuk őt. Úgy éreztem, hogy elárulom a fiam, de nem tudtam úgy élni” – teszi hozzá a felesége.

A házaspárnak máig nem sikerült kiderítenie, hogy cserélték össze a gyerekeket az újszülöttosztályon, de nyolc hónapjukba került, hogy a saját gyerekükkel térhessenek vissza egyesült államokbeli otthonukba. 

Cushworth szerint a gyerekek kicserélése volt a könnyebbik része a dolognak. Az tartott nyolc hónapig, hogy a gyerek születési dokumentumait kijavítsák és a kiutazásához szükséges papírokat kiállíttassák. A procedúra kis híján csődbe vitte a családot. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.