Nyolcéves kislányt tartóztattak le leszbikussága miatt

Leszbikussággal gyanúsítanak egy nyolcéves gyereket Ugandában. A kelet-afrikai országban üldözik az LMBTQI közösség tagjait, így a kislány akár börtönbe is kerülhet.

A nyolcéves lányt szomszédja jelentette fel a rendőrségen, mivel szerinte "szerelmi kapcsolatba" bonyolódott más lányokkal. Jinja régió rendőrségi szóvivője megerősítette, hogy a lányt letartóztatták.

A szomszéd állítólag rajtakapta a lányt, amint több barátnőjét is egy közeli mezőre csalta, ahol "különböző szexuális aktusokat végzett" az ujjaival. A rendőrség jelenleg próbálja kinyomozni, hogy a lányt ki "befolyásolta" majd kényszerítette arra, hogy ilyet tegyen.

Ugandában a legszigorúbb törvények vannak érvényben a homoszexuálisokkal és leszbikusokkal szemben. A 2014-ben elfogadott melegellenes törvény értelmében akár 14 évnyi börtönre is ítélhető az, akiről bebizonyosodik, hogy saját neméhez vonzódik.

A kislányt is elítélhetik, ha bűnösnek találják. Nemzetközi jogvédők már elítélték a gyermek letartóztatását. Victor Odero, az Amnesty International kelet-afrikai aktivistája az Independentnek azt mondta: "A lányt azonnal szabadon kell bocsátani, ha még fogságban tartják. Az állam felelőssége az, hogy megvédje a gyermek jólétét, nem pedig letartóztassa őt"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.