Nyitottak vagyunk: máris több mint 200 ezren nézték meg a videókat

Március közepén indította el videó üzenet készítő kampányát a Nyitottak vagyunk közösség, melyet olyan cégek, szervezetek, közösségek alkotnak, akik hiszik: érdemes sutba vágni az előítéleteket és nyitottan közeledni az emberekhez.

A közösségi videóakcióra beérkezett inspirálónak szánt történeteket alig két hét alatt több mint kétszázezren nézték meg. Készítettek saját YouTube videókat a nyitottságukat nyíltan vállaló zenészek, színészek, sportolók, képzőművészek, írók, tévés személyiségek, vloggerek, de a rivaldafénytől távol élő diákok, orvosok és pedagógusok is.

"Nyitottnak lenni megéri. Ne hallgass az előítéletekre." mottóval készült anyagokban olyan élményeket oszthatnak meg egymással az emberek, melyekből kiderül, miért érdemes nyitottnak lenni és nem az előítéletekre hallgatni többek közt a romákkal, zsidókkal, fogyatékkal élőkkel szemben.

A #nyitottakvagyunk videók célja inspirálni másokat és eljuttatni az üzenetet azokba a néha magányos, szorongásokkal teli szobákba is, ahol talán a leginkább szükség van az elfogadó üzenetekre, hangokra: jól mutatja ezt akár a 13 éves Mariann vagy épp a 18 éves Anna videója is. 

Az élménybeszámolókat továbbra is várják és bárki csatlakozhat. A 2-3 perces videókat okos telefonnal vagy webkamerával is el lehet készíteni. Az anyagokat a YouTube videó megosztóra lehet feltölteni, a címbe szerepeljen: #nyitottakvagyunk. A feltöltött videó linkéjt a nyitottakvagyunk.hu-ra kell elküldeni.

Az espell, a Google és a Prezi által életre hívott közösséghez már több mint 660-an csatlakoztak, csak ezen a héten 150 új szervezettel bővült a kör. Mivel hisszük, hogy az embereket a tetteik és teljesítményeik alapján szabad megítélni, a kampányhoz a Népszabadság is csatlakozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.