Nyilvánosan kért bocsánatot Jackie Chan fia

Nyilvánosan is megbánta bűnét a hétvégén Jaycee Chan, az akciófilmekből ismert világhírű Jackie Chan színész-filmrendező kábítószer-használat miatt hat hónap börtönre ítélt fia.

A 32 esztendős férfi, aki pénteki szabadulása után Pekingben tartott sajtótájékoztatót, a központi televízió kamerája, illetve a jelenlévők előtt mélyen meghajolva kért bocsánatot a barátaitól és a családtagjaitól, illetve mindazoktól, akiknek csalódást okozott. Kijelentette, tudja, hogy ismertsége miatt az ügy különösen negatív hatást váltott ki a közvéleményben.

Az ifjabb Chan közölte, az elmúlt hat hónapban megváltozott az életszemlélete, és új életet akar kezdeni. Mint fogalmazott: "mostantól törvénytisztelő állampolgárként kell élnem". Hozzátette, "hibáztam, amiért nekem kell vállalnom a felelősséget". Utalt rá, bízik benne, hogy színészi karrierje nem ért véget.

Chanra, aki akár három év börtönt is kaphatott volna, viszonylag enyhe büntetést rótt ki a bíróság. Ezt azzal indokolták, hogy a hatóságokkal együttműködő volt, hasznos információkat szolgáltatott. Tájékoztatóján fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy apja nem járt közben az érdekében. Azt is elmondta, hogy elzárása időszakában szülei az ő kérésére nem látogatták meg. "Nem akartam, hogy szenvedni lássanak" - jegyezte meg.

Chan a nyilvánosság előtt megfogadta, hogy a jövőben az energiáját film- és zenei projektekre kívánja fordítani, s több időt kíván tölteni az édesanyjával is, akit a történtek mélységesen felkavartak.

Jaycee Chant egy ismert tajvani színész, Ko Csen-tung társaságában állították elő tavaly augusztusban, s mindketten elismerték, hogy marihuánát fogyasztottak. Chan pekingi lakásának hálószobájában 117,7 grammot meg is találtak a szerből.
A tajvani hírességet, aki sírva ismerte el a kamerák előtt, hogy hibázott, 14 napi elzárás után elengedték, de Chant az idén január elején hat hónap börtönre ítélték, és 2000 jüan (86 ezer forint) pénzbírságot is kiróttak rá, amiért lakásában másoknak is lehetőséget nyújtott a kábítószerezésre. Büntetésének idejébe beleszámították az előzetes letartóztatásban töltött időszakot is.

Jackie Chan, akit 2009-ben Kínában az országos drogellenes kampány arcának választottak, korábban már azt nyilatkozta, hogy szomorú és szégyelli magát a fiával történtek miatt.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.