Nyereményjátékkal vernek át a telefonos csalók

Az unokázós csalók után most a nyeremények ígéretével verik át a hiszékeny telefontulajdonosokat.

A Dombóvári Rendőrkapitányságon telefonos csalók ellen folyik nyomozás, akik különböző nyereménnyel hitegetik áldozataikat. 

Egy 48 éves helyi férfi tett feljelentést a dombóvári rendőrkapitányságon 2016. június 25-én, mert aznap 11 óra és 11 óra 10 perc közötti időben egy eddig ismeretlen tettes telefonon becsapta.

A sértettet egy mobiltelefon-társaság ügyintézőjeként bemutatkozva hívta fel egy ismeretlen férfi azzal, hogy egy nyereményjátékban vehet részt. Ennek feltétele, hogy egy megadott telefonszámra küldjön el egy üzenetet és töltsön fel pénzt. A férfi eleget tett az utasításoknak, de a feltöltés végrehajtása ellenére az ígért összeget hiába várta.

Az eset kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi figyelmeztetést adta ki honlapján, arra kérve a lakosságok, hogy

- Amennyiben hasonló hívást kapnak, ne teljesítsék az idegen telefonáló kéréseit.
-Amennyiben ismeretlen számról érkezik hívás és nyereményt ajánl az ismeretlen személy, ne dőljenek be neki, illetve ha módukban áll, rögzítsék a beszélgetést.
- Fontos, hogy telefonon soha ne adjanak meg adatokat a bankkártyánkra vonatkozóan, mivel a csalók az adatok birtokában könnyen leemelhetik a számlán lévő teljes összeget. Bankkártyájuk adatait fokozott óvatossággal kezeljék, ne adják ki sem telefonos megkeresések, sem közösségi oldalon történő felhívások esetén!
- A csalók más, az említetthez hasonló módszerekkel is megpróbálhatnak pénzhez jutni, így legyenek mindig nagyon óvatosak, körültekintőek! A rendőrség tapasztalata alapján a csalók újabb és újabb hamis állításokat találnak ki, amivel megpróbálják becsapni a gyanútlan embereket. Hivatkozhatnak a már említett nyereményre, bajba jutott családtagra.
- Tanácsainkra hívják fel a környezetükben élő személyek figyelmét is a hasonló esetek elkerülése érdekében!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.