Nyáron különösen nagy szükség van a véradókra

Az államünnep előtt és után a szokottnál is jobban szükség van a véradók segítségére – hívta fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt és Hajdú-Bihar megyei Szervezete.

Augusztus 20-a körül a szokottnál nagyobb szükség lehet vérre a nagyrendezvények és a felduzzadó forgalom miatt, és éppen ekkor kevesebben adnak vért, hisz útra kelnek, nyaralnak. Aki segíteni szeretne és megteheti, menjen el az államünnep előtt és után a véradásokra – erre kéri a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a megye és a Virágkarnevál előtt álló Debrecen lakóit és a nyaralókat. A Magyar Vöröskereszt „Nyáron is szükség van Rád! Adj vért, adj esélyt!” felhívása ebben az időszakban a legaktuálisabb.

Legközelebb augusztus 13-án 8.00 és 13.00 óra között a Bocskaikertben várják a véradókat a Vöröskereszt szervezői. Egy nappal később 9-től 14-ig Földesre, majd 10-től 15 óráig Görbeházára települ ki a véradás. Hajdúszoboszlón a hónap idusán, 15-én 9.00 és 16.30 között adhatnak vért a Gyógyfürdőben vendégek és segítő szándékú emberek.

Ugyanezen a napon Csökmőn 9-től 14 óráig várják a véradókat. Augusztus 16-án Vámospércsen és Zsákán, 17-én Nyíracsádon szerveznek véradást Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai. Minden hétfőn, szerdán és pénteken 7.30-17.00 között a debreceni Vérellátó Állomáson (Bem tér 19.) várják a véradókat. A további nformációk itt olvashatóak a helyszínekről és az időpontokról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.