Nyárias idővel indul a hét

Noha kimondott kánikulára ezen a héten sem számíthatunk, de sok napsütés és 28-30°C körüli maximumok várhatóak. A hét második felében kissé visszaesnek a hőmérsékletek.
Hétfőn kellemes, nyári időre van kilátás, a napsütést legfeljebb vékony fátyolfelhők szűrhetik. Többfelé megélénkül, északnyugaton időnként meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A meglehetősen hűvös hajnalt követően délután 24-29°C-ot mérhetünk.

Az Időkép előrejelzése szerint holnap hazánk nagy részén még sok lesz a napsütés, nyugat felől azonban növekedni kezd a felhőzet, és késő délutántól nyugaton, északnyugaton és északon már záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Élénk déli, délnyugati szélre, 25-30°C-ra készülhetünk.

Szerdán, nemzeti ünnepünkön már több helyen számíthatunk záporokra, erős, viharos széllökésekkel kísért zivatarokra. Enyhe lesz a hajnal, nappal pedig 22 és 31°C közé melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtökre virradóra többfelé, napközben egyre inkább keleten valószínűek további záporok, zivatarok. Többfelé szeles időre készülhetünk. Nyugaton, északnyugaton és északon 20, délkeleten 27-28°C körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.