Nyári forgalomkorlátozások a fővárosban

Több kerületben jelentős forgalomkorlátozások lesznek a nyáron, egyebek mellett közmű- és útfelújítások, filmforgatások miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Augusztus végéig tart majd az "A Good Day to Die Hard" című film forgatása Budapesten, előreláthatóan július 8-án, vasárnap 0 órától 19 óráig lezárják a Ferenciek terét és környékét: a Kossuth Lajos utcát, a Szabad sajtó utat és az Erzsébet hidat.

A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep kapcsolódó létesítményei részeként jelentős mértékű csatornázás indul Csepelen, ez nagy terhelést jelent majd a kerület közúthálózatára, mivel Csepel fő- és mellékúthálózatát is érinti - közölte a BKK.

Közművezeték-építés kezdődik a Sztehlo Gábor rakparton és a Friedrich Born rakparton. A munkavégzés idejére a forgalmat egyirányúsítják dél felé, így a Petőfi hídnál és a Rákóczi hídnál csak felhajtani lehet majd. 

A Sziget fesztivál miatt a már megszokott módon a Jégtörő utcát lezárják, az esti órákban pedig korlátozzák a gépjárműforgalmat a Margit híd és a Mozaik utca között az alsó rakparton. 

Az V. kerületben javítási munkákat végeznek a Petőfi Sándor utca - Harmincad utca - Erzsébet tér szakaszon, ezért ezen a területen szakaszosan teljes lezárás lesz. Júliusban és augusztusban folyik majd a Markó utcai lehajtó támfalépítése, amely miatt a lehajtót lezárják, az id. Antall József rakpartot pedig a déli irányban egyirányúsítják.

Erzsébetvárosban közmű- és útépítés lesz a Dob utca Károly körút és Kazinczy utca közötti szakaszán, valamint a Síp utcában a Dob utca és a Dohány utca között.

Józsefvárosban késő őszig tart az a többszakaszos csatornaépítés, amelyet a Baross utcában a Mária utca és a Szigony utca között végeznek.

Ferencvárosban és Soroksáron a Soroksári úton, illetve folytatásán, a Helsinki úton gázvezetéket építenek, a munkavégzés várhatóan július 14-én fejeződik be.

Kőbányán az Új Köztemető előtt körforgalmat építenek ki, a Jászberényi úton pedig útépítési munkákat végeznek július 6-ig, Zuglóban pedig a Róna utcában félpályás útlezárás lesz érvényben csatornaépítés miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.