Nyakunkba szakad az ég

A várható heves zivatarok miatt két délkeleti megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyében sok esőre és viharos szélre is figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő délután északnyugat felől több helyen viharossá fokozódó széllel hidegfront éri el az országot, mely este halad át a Duna vonalán, majd a késő esti, éjféli órákban az ország délkeleti részét is eléri.

A fronthoz zivatarok is társulnak, melyeket néhol 90-100 kilométer/óránál is erősebb szél, nagy méretű jég, illetve felhőszakadás is kísérhet.

A veszélyjelzés szerint Békés és Csongrád megye kivételével az egész országban várható heves zivatar, amelyet jégeső, károkozó szél kísérhet.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Pest megyében, valamint a fővárosban felhőszakadás is várható, amely során rövid idő alatt akár 30 milliméternél is több eső hullhat.

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a viharos szél miatt is kiadták a figyelmeztetést.
Szerdán a hőmérséklet csúcsértéke a Dunántúlon 21-26, másutt 26-31 Celsius-fok között alakul. Késő estére 15-22 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökre virradó éjszaka a front hatása a keleti, délkeleti országrészben is lecseng, a zivatarok kelet felé elhagyják az országot. A szél fokozatosan veszít majd erejéből. Fázni azonban nem fogunk, csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb pedig 21-25 fok között alakul majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.