Nyakát törte egy munkás a Hankook rácalmási gyárában

Halálos munkahelyi baleset történt a Hankook Tire rácalmási gyárában, egy 23 éves fiatalember karbantartási munkálatokat közben meghalt – közölte a vállalat kommunikációs menedzsere és a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

Roy Katalin kommunikációs menedzser közleménye szerint 6 óra 44 perckor történt a baleset. A vállalat és az illetékes hatóságok haladéktalanul megkezdték az eset körülményeinek és okainak kivizsgálását. A vizsgálat eredményeiről csak a történtek teljes ismeretében tudnak bővebb tájékoztatást adni.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon közölte: a 23 éves mezőfalvai fiatalember az egyik gyártósoron karbantartási munkálatokat végzett. Létrán állva a gép belsejében dolgozott, amikor annak mintegy ötszáz kilogramm súlyú ajtaja becsapódott. A férfi leesett a létráról és eltörött a nyakcsigolyája, amelynek következtében meghalt.

A halálos munkahelyi baleset körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a munkavédelmi felügyelőség bevonásával közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja - írta a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.