Notórius kukkoló volt a rabbi

A bíróságon bűnösnek vallotta magát 52 rendbéli kukkolásban egy korábban jó hírű washingtoni rabbi, aki gyülekezetének nőtagjait kamerázta le titokban egy fürdőben. A férfira börtönbüntetés vár – írja a BBC News.

A 63 éves Barry Freundel bizonyíthatóan 52 felvételt készített a zsidók rituális fürdőjében, az úgynevezett mikvében (vagy mikvában). Az ortodox zsidó közösség lelki vezetője az öltöző és zuhanyzó helyiségekben helyezett el digitális rádiós órának álcázott kamerákat. A férfi 2014 októberében bukott le.

Az ex-rabbit eredetileg hat rendbeli rukkolással vádolták, de az otthonában tartott házkutatás során további adathordozók kerültek elő, melyeken 150 különböző meztelen, illetve félmeztelen nő látható a mikvében.

Freundel 25 éven át egészen a letartóztatásáig az előkelő Georgetown városrész Kesher Izrael zsinagógájának rabbija volt. Ennek a hitközségnek tagja többek közt Jack Lew pénzügyminiszter és Joe Lieberman ex-szenátor.

Az áldozatok meghallgatását múlt héten tartották zárt ajtók mögött, de a 150 levideózott nő közül sokak ügye elévült már, így nem tudnak érvényt szerezni jogaiknak. Ronald Machen államügyész nyilatkozata szerint viszont keresik és meg is fogják találni a büntetésnek azt a mértékét, mely tükrözi ennek a gyalázatos és személyiségsértő bűncselekmények a súlyosságát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.