Diadalmaskodtak a nők a Brit Awardson

Emeli Sandé és Adele a 2013-as Brit Awards abszolút győztesei, de Lana Del Rey sem panaszkodhat. Az idei díjátadón nem volt semmiféle botrány, míg tavaly Adele bemutatásától volt hangos a sajtó.

A tavalyi Brit Awards legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Adele élő adásban beintett, mivel monológját udvariasan félbeszakította a díjátadó házigazdája, James Corden.

Emeli Sandé az est legnagyobb győztese
Singer Emeli Sande reacts after being awarded the best British Album award during the BRIT Awards, celebrating British pop music, at the O2 Arena in London February 20, 2013. REUTERS/Dylan Martinez (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

Idén is tarolt az énekesnő, övé lett a legjobb kislemeznek járó díj a legújabb Bond-film betétdaláért, a Skyfall című számért. Most azonban Adele semmiféle megbotránkoztatót nem művelt, sőt, meg sem jelent a díjátadón, ugyanis épp az Oscar-gálára próbál Los Angelesben. Az elismerést előre felvett videón köszönte meg, humorosan megjegyezte: "Nem tartalak fel benneteket, mert nem akarom félbeszakítani a legjobb lemeznek járó díj nyertesének beszédét. De nagyon szeretlek benneteket". 

Az idei Brit Awards legnagyobb győzete Emeli Sandé volt, aki elnyerte a legjobb albumnak járó díjat, és ő lett a legjobb brit női elóadó is. A meghatódott énekesnő fel is lépett a tegnapi gálán, a "Clown" és a "Next to Me" című számokat adta elő, utóbbi zárta a londoni O2 Arénában tartott ünnepélyt.

Lana Del Rey is bezsebelt egy díjat, ő lett a legjobb nemzetközi női előadó, míg a legjobb nemzetközi férfi előadónak járó elismerést Frank Ocean vehette át.

Az est egyik nagy győztese Ben Howard, akit a legjobb brit férfi előadónak választottak, valamint ő dicsekedhet a legjobb áttöréssel is, és fel is lépett a kétórás showműsorban.

A Grammy-díjas Mumford and Sons a legjobb brit csapatnak járó elismeréssel térhetett haza.

A brit zenei szakemberek szerint a Coldplay adta a legjobb koncertet, akik most ugyan nem léptek színpadra, a nézők azonban láthatták a Muse-t, ők nyitották az estét a Supermacy című számukkal, fellépett Robbie Williams, Justin Timberlake, a One Direction és Taylor Swift is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.