Nincs magyar nyomozás az Ausztriából 'átdobott' holttest ügyében

Nem nyomoz a határon holtan áthozott jánossomorjai férfi ügyében a magyar rendőrség, de segíti az osztrák társszervek munkáját - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére.

A segítségnyújtás elmulasztása miatt folyó eljárásban a határon átnyúló bűnözésről szóló államközi egyezmény alapján a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság azzal segíti az osztrák partnerek munkáját, hogy megadja a szükséges alapadatokat - mondta Kocsis Tünde alezredes. Az MTI úgy tudja: ez a férfi kórelőzményeinek és más dokumentumok beszerzését jelenti.

A napokban számolt be arról egy osztrák napilap, hogy átcsempészte magyar területre illegálisan foglalkoztatott magyar munkavállalója holttestét egy burgenlandi gazda, miután a férfi munka közben, osztrák területen összeesett és meghalt.

A Kronen Zeitung című bulvárlap internetes cikke szerint a gazdát a munkások értesítették, miután a férfi a szívéhez kapott, majd holtan esett össze. A halott munkást egy autó hátsó ülésén titokban hazavitték a családhoz. (A Kisalföld című Győr megyei napilap beszámolója szerint a holttestet furgonnal átszállítók egyike átadott a férfi egyik családtagjának húsz eurót, az elhunyt napi bérét.)

A jánossomorjai férfit azóta el is temették. Az ügyben névtelen feljelentés alapján nyomoznak Ausztriában. A lap úgy értesült, hogy a magyar hatóságokat is bevonták a vizsgálatba - említette a lap.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.