Nincs bizonyíték az fenyegetéssel vádolt rendőr ellen

Bizonyítottság hiányában megszüntette a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség még februárban az ellen rendőr ellen, akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy életveszélyesen megfenyegette a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársait - értesült az MTI.

Az MTI megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője hétfőn azt közölte: "a személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségének gyanúja miatt indult nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség 2013. február 18. napján az ügy gyanúsítottjával szemben - mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható, hogy a bűncselekményt a gyanúsított követte el - megszüntette". Hozzátette: a nyomozás azonban ismeretlen elkövetővel szemben tovább tart, és a Nemzeti Nyomozó Iroda jár el az ügyben.

Az M1 Híradója tavaly júniusban számolt be arról, hogy a gyanú szerint hivatásos rendőr küldte a fenyegető e-mailt a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak, s a Köztársasági Őrezrednél szolgáló férfi a Külügyminisztérium objektumőreként dolgozott. A férfi tagadta, hogy ő követte volna el a bűncselekményt, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A tudósításban akkor az hangzott el, hogy a főtörzsőrmester június 5-én, négy nappal a rendőri vezetőket is érintő korrupciós botrány kipattanása után álnéven regisztrált egy ingyenes levelezőrendszeren, majd azon keresztül, "Vadász" aláírással küldte a fenyegető e-mailt a vesztegetési ügyet feltáró Nemzeti Védelmi Szolgálatnak.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség akkori szóvivője a Híradónak akkor megerősítette, hogy a gyanúsított a rendőrség hivatásos állományú tagja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.