Nigéria miatt egész Afrika Caitlyn Jenner nélkül maradt

A nigériai nézők panaszai miatt levették az egész kontinensen a műsorról a transznemű sztár, Caitlyn Jenner valóságshow-ját.

A „Cait vagyok” című amerikai műsor főszereplője Bruce Jenner egykori aranyérmes olimpikon, aki 2015 áprilisában állt először a nyilvánosság elé nőként, hogy megvallja: transznemű, és többé nem rejtegeti valódi énjét, Caitlynt.

Jenner jelenleg a legismertebb transznemű sztár a világon, kiállását sokan példaértékűnek tartják (sokan meg magamutogatásnak). Nigéria viszont nem kér belőle, rengeteg szülő tett ugyanis panaszt a Nigériai Műsorszolgáltatási Bizottságnál, mely jelezte a problémát a show-t az egész kontinensen sugárzó, dél-afrikai székhelyű Multichoice-nál.

A pánafrikai szolgáltató le is vette a műsorról a Cait vagyok-ot, ahogy tették ezt tavaly októberben, szintén nigériai nyomásra a Jazz vagyok című műsorral is, ami egy transznemű nő életét mutatja be.

A kritikusok szerint ezek a döntések precedenst teremthetnek arra, hogy egyetlen ország beleszólhasson abba, mint nézzenek az emberek kontinensszerte – írja a BBC.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.