Nicole Kidman szomszédja lehet 10 ezer forintért!

Meghódítják a Holdat a csehek: már több mint háromezer cseh állampolgárnak van telke a Holdon, 778-an pedig "holdi útlevéllel" rendelkező "holdállampolgárok" is egyben. Ezzel azonban még mindig csak kulloghatnak az amerikai, orosz és izraeli telektulajdonosok mögött. Viszont a Holdon akár világsztárok szomszédjává is válhatnak.

Már 3 ezer cseh állampolgárnak van telke a Holdon, az idei karácsonyra jó páran kaptak ajándékba belőle - adta hírül a távirati iroda.

Az ember próbálja rátenni kezét a Holdra (a képen az égitest egy darabját az amerikai főváros Washington-emlékműve takarja ki)
The full moon rises behind the Washington Monument in Washington, February 18, 2011. Washington Monument stands at 555 feet, 5 1/8 inches (169.29 meters) tall, is dedicated to the memory of George Washington, the first president of the U.S.. REUTERS/Hyungwon Kang (UNITED STATES - Tags: ENVIRONMENT CITYSCAPE)

A telkeket a Galactic Agency (Galaktikus Hivatal) nevű cseh cég árulja a Lunar Embassy (Holdi Nagykövetség) nevű amerikai vállalkozás engedélyével 373 és 777 cseh korona (5-10 ezer forint) közötti áron. Az utóbbi cég  még 1980-ban alakult. Tulajdonosa, Dennis Hope az Egyesült Államok egy sajátos földszerzési törvényét kihasználva formált jogot a Hold teljes felszínére.

A csehek eddig 12 négyzetkilométert vettek. A holdi telkek 0,7 holdasok (4 ezer négyzetméteresek), azaz elég tágasak. A Holdon kívül a Marson és a Vénuszon vannak már telkek cseh tulajdonban, bár a Hold sokszorta kapósabb.

Az egész üzletág kezdeményezője, Hope már 3,5 millió embernek adott el űringatlant, főképp amerikaiak, oroszok és izraeliek a vevői. Akad köztük több volt amerikai elnök is, például Ronald Reagan, George Bush (az idősebbik), Jimmy Carter. A színészcsillagok közül Tom Cruise, Clint Eastwood, Nicole Kidman vásárolt Holdat. Ugyancsak kapható útlevél is a Holdra, amely egyúttal holdi állampolgárságra jogosít. Eddig 778 cseh szerzett be ilyet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.