Neves ausztrál filmrendezőt öltek meg nagy fehércápák

A 46 éves férfi cápatámadás áldozata lett Új-Zéland partjainál: az állatok annak ellenére megölték, hogy az időben kiérkező parti őrség legalább húszszor rájuk lőtt.

Adam Strange egy népszerű új-zélandi strandon, a Muriwai Beachen úszott, egy közelgő úszóversenyre edzett. Körülbelül 200 méterre volt a parttól, amikor egy hatalmas cápa rátámadt. A támadásba nem sokkal később további három állat is bekapcsolódott. A rendőrség és a parti őrség azonnal motorcsónakokkal indult a bajba jutott férfi megmentésére - írja a Daily Mail.

Az egyik közeli sziklán horgászó férfi közvetlen közelről látta a támadást és ő éresítette a rendőrséget is. „Megláttuk a cápauszonyt, és a következő pillanatban már le is rántotta. A víz hirtelen véres lett és ekkor felbukkant még másik három vagy négy cápa. Adam akkor még életben volt, a kezeivel csapdosott, mi pedig kiabáltunk neki, hogy próbáljon felénk úszni. Arra is gondoltam, a vízbe kéne ugranom, hogy segítsek neki, de féltem, engem is megtámadnak a cápák” - mondta a tragikus eset után a férfi, aki azt is hozzátette, korábban még soha nem látott cápát a környéken.

A segítség hamar a helyszínre érkezett mentőcsónakokkal és egy helikopterrel. Kétségbeesetten próbálták elijeszteni az állatokat Strange közeléből, a szemtanúk szerint legkevesebb húsz lövést is leadtak. Az egyik cápát sikerült megölniük, a testét később a partra sodorták a hullámok. Azt nem tudni, vajon az az állat múlt-e ki, amilyik végleg a víz alá húzta a rendezőt.

Strange életét már nem sikerült megmenteni, a parti őrség harminc perccel a támadás után megtalálta a test maradványait a vízben.

A rendező 2009-ben a Berlin Filmfesztivál rövidfilm kategóriájában nyert, felesége és kisgyermeke volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.