Az interneten árulta az életveszélyes hüllőket

Az interneten hirdette két aligátorteknősét egy budapesti férfi. Pechjére a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség munkatársa és a rendőrök is jelentkeztek vevőként, akik később egy tigrispitont és öt skorpiót is találtak lakásán.

A potenciális vevők és az eladó január 21-én egy budapesti bevásárlóközpont közelében találkoztak. A férfi magával vitte két eladásra kínált aligátorteknősét is, amelyek veszélyes állatnak minősülnek, tartásuk engedélyhez kötött.

A 25 éves N. Roland semmilyen dokumentummal nem rendelkezett, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt házkutatást tartottak nála.

Lakásán aligátorteknősöket, egy tigrispitont és öt különböző fajtájú skorpiót találtak és foglaltak le, amelyeket a férfi saját szobájában, engedély nélkül, szabálytalanul tartott - írja honlapján a rendőrség.

N. Rolandot gyanúsítottként kihallgatták, vele szemben a további eljárást veszélyes állat vagy veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegése vétségének megalapozott gyanúja miatt a BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Az állatokat a terézvárosi rendőrök átadták a Fővárosi Állat – és Növénykert munkatársainak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.