Nemzeti vízivágta a Balatonon

Nemzeti Regatta elnevezéssel rendeznek szeptemberben vitorlásversenyt Balatonszemesen. A Nemzeti Regattán - a budapesti Nemzeti Vágtához hasonlóan - települések csapatai állnak majd rajthoz.

Palkó Zsolt, a verseny főszervezője elmondta: reményei szerint a Nemzeti Regatta - amellett, hogy sokakat vonzó turisztikai attrakció lesz - sikerrel népszerűsíti majd a Balatont, valamint a versenyen induló telepü-léseket. A "vízi vágtára" elsősorban a tóparti településeket várják, de az ország más részeiben lévő községek, városok is nevezhetnek.

Rajtengedélyt azonban csak az a hajó kaphat, amelyiknek fedélzetén ott lesz az adott település polgármestere, jegyzője vagy legalább egy önkormányzati dolgozója. Palkó Zsolt közölte: azt még nem tudni, hogy hányan állnak rajthoz, mert csak a napokban küldték ki a településeknek a meghívót.

A futamot - amelynek szer-vezésében a Balatoni Hajózási Zrt. is szerepet vállal - szeptember ötödikén rendezik meg. A versenyen több nézőhajót indítanak, és minden vitorlást GPS-szel látnak el, így pedig - egy speciális program révén - a parti kivetítőn is nyomon követhető lesz a fu-tam. A verseny napjára egész napos programot is szerveznek: bemu-tatkoznak a régió települései, de lesz légi-parádé és régi vitorlások, séta-hajók felvonulása.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.