Nemkívánatos személy a Limp Bizkit énekese Ukrajnában

Az ukrán hatóságok öt évre kitiltották Ukrajnából Fred Durstöt, a Limp Bizkit népszerű amerikai együttes énekesét.

Olena Hitljanszka, az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) sajtótitkára ukrán és orosz hírforrások szerint sajtóérdeklődésre megerősítette, hogy valóban megtiltották öt évre a belépést az országba az énekesnek. A döntés még november 9-én született - a sajtótitkár szavai szerint - az ország biztonságának szavatolása érdekében.

Az Izvesztyija orosz lap októberben arról számolt be, hogy Durst a krími hatóságokhoz fordult levélben. Azt írta, hogy „nagyon boldoggá tenné", ha orosz útlevelet kaphatna, és vehetne magának egy „helyes házikót a Krímben". Az énekes felesége, Kszenija Berjazina állítólag az Oroszország által tavaly tavasszal Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten született.

Korábban arról is cikkeztek, hogy a Limp Bizkit jövőre fel szeretne lépni a Moszkva-barát kelet-ukrajnai szakadárok ellenőrzése alatt álló Donyeck és Luhanszk városokban.

A Limp Bizkit 1994-ben alakult, hiphop, rap, illetve rock és metál elemeket keverő amerikai együttes. Az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején volt népszerűsége csúcsán, több mint 31 millió lemezt adtak el világszerte.

A Krím bekebelezése és a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanása óta több, Vlagyimir Putyin orosz elnök politikáját támogató művészt nyilvánítottak nemkívánatos személlyé Ukrajnában, köztük Nyikita Mihalkov orosz filmrendezőt, Joszif Kobzon donyecki születésű táncdalénekest és az orosz állampolgársággal rendelkező Gérard Depardieu francia színészt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.