Nemi erőszakkal vádolják a sztársportolót

Nemi erőszakkal, jogtalan fogvatartással és lelki bántalmazással vádolja Erica Kinsman az amerikai foci egyik legnagyobb sztárját, Jameis Winstont.

A Floridai Állami Egyetem volt hallgatója, Erica Kinsman csütörtökön beperelte a Heisman-trófeával (a főiskolai amerikai futball legkiemelkedőbb játékosának járó, évente kiosztott elismerés - a szerk.) díjazott hátvédet.

A nő azt állítja, hogy a sportoló 2012 decemberében megerőszakolta. A rendőrségi iratok szerint Kinsman egy bárban iszogatott a barátaival, amikor egy ismeretlen férfi meghívta egy pohár italra. Utána nem tudja, mi történt, csak arra emlékszik, hogy egy lakás padlóján feküdt, ahol Winston leveztkőztette, és közösült vele, a lány akarata ellenére. A lány még aznap éjjel jelentette a történteket az egyetemi rendőrségen. Egy hónappal később nemi erőszakkal vádolta meg a focistát.

Jeremy Brevard-USA TODAY Sports / Reuters

Tallahassee akkori rendőrfőnöke, Tom Coe azt állítja, a nő 2013 februárjában megszakította a kapcsolatot a vizsgálatot folytató hatóságokkal. A lányt az ügyvédje figyelmeztette, hogy Tallahassee „nagy futball város”, és az élet könnyen nyomorulttá válhat ott számára, ha folytatja az ügyet.

Erica Kinsman ennek ellenére januárban beperelte az egyetemet is, amiért az megsértette jogait az ügy kivizsgálásakor. A nő azzal vádolta meg az intézményt, hogy a tallahassee-i rendőrséggel közreműködve próbálta eltussolni az ügyet. Azt is mondta, hogy az iskola 11 hónapig semmit sem tett, az egyetem atlétikai tanszéke ráadásul titokban tartotta a történteket.

Kinsman idén beszélt először nyivánosan, nevét és arcát felvállalva a vele történtekről egy, az egyetemi nemi erőszakról szóló dokumentumfilmben.

A sportoló mindvégig ártatlannak vallotta magát és azt állította, hogy a lány beleegyezett az aktusba. Winston a 2012-es szezonban nem játszott, de Florida állam egyik legígéretesebb irányítójának tartották - írja a CNN. A focista, akit az egyetemi vizsgálat felmentett, jó esélyekkel indult a 2015-ös játékosbörzén (draft), állítólag több csapat is tervezte, hogy szerződteti. 

Az amerikai hírcsatorna megkereste Winston ügyvédjét, ám egyelőre nem kaptak választ kérdéseikre.  

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.