Nemi erőszakkal gyanúsíthatják Nelson Mandela unokáját

Egy tizenöt éves lány megerőszakolásával gyanúsítanak egy férfit a Dél-afrikai Köztársaságban. Lapértesülések szerint az elkövető Nelson Mandela unokája lehet.

Az Independent azt írja, Nelson Mandela unokája hétfőn jelent meg a johannesburgi bíróságon, amiért a gyanú szerint a hónap elején megerőszakolt egy 15 éves lányt egy étterem mellékhelyiségében. A húszas éveiben járó férfit a tárgyalás előtt a börtönben tartották, a védelem ezért azt kérte, hogy helyezzék őt át egy rendőrkapitányságra, de ezt a bíróság elutasította.

Dél-Afrikában egészen addig nem lehet felfedni a nemi erőszakkal gyanúsítottak személyazonosságát, amíg nem nyernek igazolást az ellenük felhozott vádak. 

Mashadi Selepe a guatengi rendőrség dandártábornoka sem akarta elárulni a nyomozás lezárultáig, hogy ki követte el a Johannesburg külvárosában történt bűncselekményt, de valahogy kiszivárgott, hogy Mandela unokája lehet az ügy gyanúsítottja.

A Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnökének másik rokonát azzal vádolják, hogy beavatkozott a nyomozásba, amikor kapcsolatba lépett az áldozat családjával. A nő állítólag a testőrét küldte, hogy beszéljen velük az étteremben.

A nemi erőszakkal gyanúsított férfi óvadék ellenében szabadulhat, és az ítélethozatalig szabadlábon védekezhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.