Nemet mondott a Nintendo a meleg karakterekre

A 23 éves, Arizona állambeli Mesában élő Tye Marini indította útjára azt a közösségi médiában terjedő kampányt, mely arra kéri a Nintendo-rajongókat szerte a világon, hogy Twitter-, és Facebook-bejegyzéseikben használják a #Miiquality címkét (hashtag-et). A meleg fiatalember azt szeretné, ha minél többen hangot adnának ellenérzésüknek, mivel a Japánban tavaly piacra dobott Tomodachi Life nevű játékban nem házasodhatnak össze egynemű párok.

MTI/AP-Nintendo

 A szóban forgó játék egy életszimulátor, tipikusan Nintendo módra. A játékban mindenki a saját Mii-jét, vagyis a valódi játékosok személyre szabott avatarját használhatják, a virtuális térben pedig találkozhatnak barátaik Mii-jével, koncertekre járhatnak, randevúzhatnak, sőt, még néhány hírességgel, köztük Christina Aguilera-val vagy Shaquille O'Nealel is összefuthatnak.

"Azt akarom, hogy el tudjam venni a jegyesem Mii-jét, de ez nem lehetséges. Az életszimulátorban a férfiak csak női Mii-kkel köthetnek házasságot, tehát az egyetlen lehetőség, hogy vagy megváltoztatom a saját Mii-m nemét, vagy a páromét, vagy úgy ahogy van lemondunk az esküvőről" - nyilatkozta Marini az Associated Press-nek.

A Nintendo azonban hevesen tiltakozik. Mint közleményükben írják, soha nem állt szándékukban különféle társadalmi kérdéseket feszegetni. "A kapcsolati lehetőségek a játékban inkább egy játékos alternatív világot jelentenek, nem a való élet szimulációját. Reméljük, hogy az összes rajongó látja, hogy a 'Tomodachi Life' egy furcsa és érdekes játék akart lenni."

Marini ugyanakkor ezzel nem ért egyet. "Ez egy fontos dolog lenne a játékban, hiszen a karakterek a játékosok valódi énjét reprezentálják. A személyre szabott karaktereidet vonod be a játékba. Elenevezed őket. Személyiséget adsz nekik. Adsz nekik egy hangot. De nem lehetnek szerelmesek, ha melegek" - nyilatkozta kedden.

Ez azonban nem hatja meg a céget. Mereven ragaszkodnak hozzá, hogy a június 6-án az európai és az amerikai piacra kerülő új játékokban sem lesz opció, hogy a meleg Mii-k összeházasodhassanak. Ezt pedig azzal magyarázzák, hogy az azonos neműek házassága Japánban és a világ nagy részén még mindig nem legális.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.