Nem volt lövöldözés Olaszliszkán

Nem lőttek rá egyetlen házra sem Olaszliszkán - közölte a rendőrség arra a hírre reagálva, miszerint vasárnap éjszaka fegyveres támadás ért egy romák lakta házat, szemközt azzal az emlékművel, amelyet a négy éve meglincselt Szögi Lajos tiszavasvári tanár emlékére állítottak.

Nem talált a rendőrség arra utaló nyomot, hogy bárki is rálőtt volna vasárnap éjszaka egy romák lakta házra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán. Az állítólagos fegyveres támadás híréről Fercsák László, a helyi kisebbségi önkormányzatának számolt be a távirati irodának.

Fercsák közlése szerint a házban lakó nő a lövéseket meghallva „legurította alvó gyermekeit az ágyról", s az ágy alá bujtatta őket. Az asszony állítólag három nagy durranást hallott. A ház ablakai nem törtek be, a „támadásban" senki nem sérült meg. Azonban a ház falán hétfő reggel három golyó ütötte lyukat láttak.

Az állítólag megtámadott ház a 2006 októberében meglincselt Szögi Lajos tiszavasvári tanárnak állított emlékművel szemközt áll, a lakónak azonban semmi közük kegyetlen gyilkossághoz.

A rendőrség néhány órával a távirati iroda hírének megjelenése után közleményben tudatta, hogy semmiféle fegyveres támadás nem ért egyetlen házat sem Olaszliszkán. A szomszédos házak lakóinak többségét a rendőrök ébresztették fel. A vizsgálat jelen állása szerint „a megtámadott ház" lakóján kívül senki nem hallotta a három durranást. Az egyik szomszéd szerint nem zárható ki, hogy a közeli erdőkben zajló vadászatok zajától ijedt meg „megtámadott" asszony.

A ház falán lövésnyomoknak vélt sérülések a falon régiek és bizonyosan nem lövedékektől származnak - tudta meg a Nol.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.