Nem volt kóros elmeállapotban a kalapácsos gyilkos

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség a Kemenesmagasiban a múlt év végén történt, "kalapácsos emberölésként" ismertté vált ügyben - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Kazmar Enikő tájékoztatása szerint a 36 éves férfi a gyanú szerint 2011 decemberében a családi házuk hálószobájában egy kalapáccsal több ütést mért alvó felesége fejére, a nő ennek következtében meghalt.

Az elkövető ezt követően felöltöztette az asszonyt, a fejét ruhával letakarta, majd a holttestet fóliába csomagolva a nő autójának a csomagtartójába rejtette, a vérrel szennyeződött eszközök egy részét pedig a hálószobában lévő kandallóban eltüzelte - írta közleményében a szóvivő.

Hozzátette, hogy az ügy rendőrségi vizsgálata során a gyanúsítottat elmeorvosi vizsgálatnak is alávetették, de a szakértő megállapítása szerint a bűncselekmény elkövetésének idején a férfi nem volt kóros elmeállapotban.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal küldte el az ügy iratait a Vas Megyei Főügyészségre - közölte Kazmar Enikő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.