Nem vigyáznak a bőrükre a magyarok

A jövő hétre kánikulát mondanak, akár 33 fok is lehet, érdemes tehát felkészülni. Elő a naptejjel, és az sem mindegy, ki mikor fekszik ki a napra.

A magyarok többsége hajlamos elfeledkezni a nap sugarainak káros hatásairól - derül ki egy a WEBBEteg.hu-nak készített felmérésből.

Az adatok alapján elsősorban a fiatalok, a 35 év alatti korosztály – közülük is minden ötödik – a nap bármely szakaszában bátran napozik, az esetek többségében fényvédőkrémek nélkül.

Hiába kedveljük a napfényt és szeretünk napozni, egyáltalán nem vagyunk elővigyázatosak: az aktív napozók 70%-a nem használ fényvédőkrémet, és csupán 20% körül van azoknak az aránya, akik életük során részt vettek melanoma szűrésen. Pedig a többség most már időhiányra sem foghatja, hogy nem jár rendszeresen ellenőrzésre, hiszen ma már online is vizsgálhatjuk anyajegyeinket

WEBBeteg.hu áprilisban indított új alkalmazást Vizsgáló 2.0 néven, amelynek része a melanoma szűrésére alkalmas online anyajegyvizsgáló. Az alkalmazás egy az anyajegyről készült jó felbontású fotó feltöltése után figyelmeztet az esetleges rosszindulatú elváltozásokra. A szakorvosok segítségével létrehozott online vizsgáló a szűrésre és az orvoshoz fordulás fontosságára hívja fel a figyelmet, nem helyettesíti a szakorvosi vizsgálatot.

A  Szinapszis Kft. friss kutatása felhívja a figyelmet, van még mit tanulni, és bizony fontos, hogy a megfelelő időben, megfelelő naptejjel felszerelkezve feküdjünk ki a napra!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.