Nem tetszik a hercegi családnak a Grace Kelly film

Albert, monacói herceg és testvérei közleményt adtak ki, miután egy francia magazin azt állította, ők is támogatták az anyjukról, Grace Kellyről szóló film elkészülését.

A család több ponton kifogásolta a bemutatás előtt álló hollyoodi szuperprodukciót, amiben Nicole Kidman játssza a néhai hercegnőt.

A néhai álompár, Grace Kelly és III. Rainier
A néhai álompár, Grace Kelly és III. Rainier

A közlemény szerint a Grace of Monaco című film több valótlan, nem valós életrajzi elemet tartalmaz, amit jeleztek is a film készítőinek, akik viszont nem voltak hajlandóak megváltoztatni a kérdéses részeket - számolt be a BBC.

A hercegi család azért érezte szükségét, hogy megszólaljanak, mert egy francia magazin állítása szerint ők is támogatták a hercegnőről szóló film elkészítését.

Nagyon meglepődtek, amikor megkapták és elolvasták a forgatókönyvet. Számos változtartást kértek a készítőktől, ám mivel nem mindet fogadták meg, ezért kategorikusan elzárkóznak attól, hogy a film alkotói úgy állítsák be, mintha Alberték mindenben támogatták volna a filmet. Azt hangsúlyozták, hogy ez nem életrajzi film, hanem fikció.

A film 1962-ben játszódik és Grace Kelly életének mindössze hat hónapját öleli fel. A hercegnő 1956-ban ment hozzá III. Rainier monacói herceghez. Akkoriban ünnepelt színésznő volt Hollywoodban, Alfred Hitchcock később többször is megpróbálta rábeszélni Grace Kellyt, hogy térjen vissza a filmvászonra.

Pierre-Ange Le Pogam, a film producere is elmondta, nem az események valósághű feldolgozása volt a cél, inkább azt próbálta bemutatni, hogyan lett a híres színésznőből hercegné.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.