Faddi gyújtogatás - etnikai indíttatás nélkül

Gyanúsított hiányában megszüntette a nyomozást a Tolna megyei Faddon tavaly történt gyújtogatás ügyében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság - tájékoztatott kedden a főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Máté Dezső alezredes elmondta: az elkövető kiléte megnyugtatóan nem volt megállapítható, de ha újabb adat merül fel,  folytatják a nyomozást.

Ismertetése szerint egy roma származású család által lakott,  Sport utcai ház padlásterében 2008. április 13-án és 14-én is tűz  keletkezett, amit a tűzvizsgálat megállapítása alapján szándékosan  okoztak. A kár 230 ezer forint volt, a rendőrség rongálás gyanújával  indított eljárást.

Április 26-án bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint  ugyanennek a családnak a Kossuth utcai házára Molotov-koktélt  dobtak. Kár nem keletkezett; a rendőrök a helyszíni szemle során egy  égett műanyagflakont találtak.

Az ügyben Soczó László, Tolna megyei rendőrfőkapitány egymillió  forintos nyomravezetői díjat tűzött ki, de érdemi bejelentés nem  érkezett - mondta az alezredes.

Hozzátette: az eljárás során vizsgálták, történt-e faji, etnikai bűncselekmény. Az indíttatás nem volt kizárható, de a nyomozás egy  éve alatt ennek megalapozott gyanúja senkivel szemben nem merült fel - emelte ki.
Vádemelési javaslattal zárult ugyanakkor egy, a családfővel  szemben indított eljárás - közölte Máté Dezső.

A feltételezett Molotov-koktélos támadás után ugyanis a férfi  rokonaival botokkal és kardokkal néhány közelben lakó családra  támadt, feltételezve, hogy ők követték el a gyújtogatást. A  sértettek közül többen nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek.  A TMRFK csoportosan elkövetett garázdaság és magánlaksértés  gyanújával tett vádemelési javaslatot a Szekszárdi Városi  Ügyészségnek - mondta a bűnügyi osztályvezető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.