Nem nyomoznak a pécsi vagyonkezelő ügyében

Bizonyítékok hiányában szűnt meg véglegesen a nyomozás az egykori Pécsi Városi Vagyonkezelő (PVV) Zrt. ingatlanértékesítési ügyeivel kapcsolatban - írta szerdai számában az Új Dunántúli Napló.

A Legfőbb Ügyészség helybenhagyta a nyomozást megszüntető rendőrségi határozatot, de megváltoztatta annak indoklását. A vizsgálat megszüntetésének okaként ugyanis korábban a bűncselekmény hiányát jelölték meg. Horváth Szilárd, a Somogy Megyei Főügyészség főügyésze a lapnak elmondta: néhány ingatlan eladásakor keletkezett ugyan kára a vagyonkezelőnek, ám a szándékos károkozás nem volt bizonyítható.

A Pécs Holding Zrt. jogelődje, a PVV 2004 és 2007 között lebonyolított ingatlanértékesítési ügyei kapcsán egy magánszemély tett feljelentést. Azzal érvelt, hogy az ingatlaneladásokkal kapcsolatos információkhoz csak bennfentesek jutottak hozzá, az értékesítés alapáron történt, így a várost jelentős veszteségek érték.

A rendőrség kétszer is megszüntette a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult eljárást, az ügyészség azonban mindkét esetben a nyomozás folytatására kötelezte a hatóságot. Az ügy most végleg lezárult - olvasható a baranyai napilapban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.