Nem lehet még korcsolyázni Velencei-tavon

A hideg ellenére még vékony, öt centiméter körüli a jég a Velencei-tavon, veszélyes rámenni - mondta el a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője kedden az MTI-nek.

Csonki István tájékoztatása szerint a kemény fagyok hatására naponta átlagosan 1 centiméternyit nőhet a jégpáncél vastagsága, így az a hét végére - ha addig nem lesz nagyobb, a jeget melegítő "takaróként" befedő hó a térségben - elérheti a biztonságos 8-10 centimétert.

Sportolni azonban akkor is kizárólag a kijelölt korcsolyapályákon lehet majd. A tó egyéb területein, különösen a nádasok mentén és a kikötőkben ugyanis vékony, balesetveszélyes lehet a jég, azokon a részeken gyakran be sem fagy a tó. Nemcsak a sportolni vágyók, hanem a nádvágók is kénytelenek a jég vastagodására várni, ők egyelőre csak a partok mentén tudnak dolgozni.

A tilalomra a part több pontján tiltó táblák figyelmeztetnek, a gárdonyi rendőrök pedig folyamatosan járőröznek, s figyelmeztetik azokat, akik a jégre merészkednek - közölte Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint elmondta, a sportolni vágyókat időben tájékoztatják majd, ha a jégpáncél már biztonságos vastagságú lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.