Nem intézkedett hibásan a siófoki kapitány, csak nem készített írásos jelentést

A megyei rendőrfőkapitánytól figyelmeztetést kapott a siófoki rendőrkapitány, mert az elmúlt nyáron a városában erőt demonstráló felvonulást rendező enyingi romákról nem készített írásos jelentést. Intézkedéseit nem kifogásolta a főnökség.

Figyelmeztetést kapott a siófoki rendőrkapitány az enyingi romák tavaly nyári felvonulása kapcsán. A siófoki kapitány ellen azért indult fegyelmi eljárás, mert a Petőfi sétányon az elmúlt nyáron végigvonult csoport erődemonstrációjáról nem készített írásos jelentést a megyei vezetésnek. A figyelmeztetést ezért, és „nem az esemény kezelése miatt kapta" - mondta Mergancz Sándor Somogy megyei rendőrfőkapitány, aki hozzátette: az írásos jelentés végül hónapokkal később, az ő kérésére készült el. Mergancz hangsúlyozta: a siófoki kapitány munkájával kapcsolatban semmilyen más kifogás nem merült fel.

A siófoki romafelvonulásnak azt követően lett országos visszhangja, hogy a Somogyi Hírlap a veszprémi férfi kézilabdacsapat három játékosát ért brutális támadást követően arról írt, hogy a többnyire a Fejér megyei városban, Enyingen élőkből álló romacsoport előző év nyarán erődemonstrációt tartott Siófokon. Nem zárták ki, hogy ezen azok is részt vettek, akik megtámadták a kézilabdásokat.

A rendőrség ennek nyomán még aznap, február 10-én kiadott közleménye szerint a siófoki „felvonulás valódi okára, és céljára vonatkozóan hiteles, tényszerű információkkal" a rendőrség nem rendelkezik, ahogy arról sincs tudomása, hogy a Veszprémben történt gyilkosság gyanúsítottjai részt vettek-e az említett felvonuláson. A rendőrség közleménye szerint tavaly július 24-én este jelentették a siófoki rendőrkapitányságnak, hogy a Petőfi sétányon egy 150-200 fős, férfiakból álló társaság vonult végig. Ezt követően a siófoki rendőrök a környező őrsöktől megerősítést kérve indultak a helyszínre, ahol kiérkezésükkor a bejelentésben szereplő csoport már nem volt jelen, 10-15 perc alatt végigvonultak a sétányon, majd elhagyták a város területét is. A biztonsági kamerák felvételeit elemezve a csoport tagjainál támadásra alkalmas, közbiztonságra veszélyes eszköz nem volt látható, a résztvevők sem bűncselekményt, sem szabálysértést nem követtek el - állt a rendőrség februári közleményében.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.