Ferihegy: tömegjelenetek egy nyitva maradt ajtó miatt

Nem indultak repülőgépek a Ferihegyi repülőtér 2-es termináljáról, miután összekeveredtek a schengeni és a nem schengeni utasok egy véletlenül nyitva maradt szolgálati ajtó miatt - mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport (BA) kommunikációs vezetője hétfő délelőtt.

Szabálysértési eljárást indítottak a hétfő reggeli ferihegyi utaskeveredés kapcsán a Malév egyik légiutas-kísérője ellen a légi közlekedés biztonságát szolgáló szabályok megsértése miatt - közölte a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel. Horváth Katalin Fanni elmondta: emellett kezdeményezték az üzemeltetőnél, hogy vonják be a légiutas-kísérő beléptető kártyáját.

Hétfői tömeg Ferihegyen
Hétfői tömeg Ferihegyen

A Ferihegyi repülőtéren hétfő reggel átmenetileg szüneteltették a gépek indulását, miután a Budapest Airport (BA) közlése szerint összekeveredtek a schengeni és a nem schengeni utasok egy véletlenül nyitva maradt szolgálati ajtó miatt. Ezért ideiglenesen leállították a jegyellenőrzést is, amíg minden utas dokumentumát újra átvizsgálták.

A fennakadás miatt nem kellett törölni egyetlen járatot sem, az érkezőket rendben fogadta a reptér.
Délelőttre normalizálódott a helyzet, 11 órára a 2A terminál jegyellenőrzési pultjai már rendben működtek. A reggeli fennakadás miatt azonban egész nap késésekre kell számítani - mondta Hardy Mihály, a BA kommunikációs vezetője korábban az MTI-nek.

Hegedűs Ádám, a Malév megbízott kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy a légitársaság menetrendje csak kedd reggelre állhat helyre, addig a járatok késve indulnak

Tömeg és keveredés

Korábban Hardy Mihály, a Budapest Airport  kommunikációs vezetője elmondta, hogy a 2A terminálon óriási a zsúfoltság, a jegyellenőrzést átmeneti leállítása miatt, több utas nem fér be a tranzitba. A bent lévő utasok mindegyikének újra ellenőrzték a dokumentumait.

Hardy Mihály elmondta: a Damaszkuszból érkező gép utasai keveredtek össze schengeni utasokkal, emiatt kellett lezárni a repteret. A 2B terminálon - ahonnan a nem schengeni forgalom indul - már újraindították a jegyellenőrzést, nagyobb fennakadás várható azonban a schengeni forgalomban. Az érkező járatokat nem érinti a probléma.

A Malév összes reggeli járata, a brüsszelit kivéve, késve indult.

Hozzátette: várhatóan mind a 18 járat késik, fel kell készülni jelentősebb, akár kétórás csúszásra is. A technikai probléma a légitársaság déli órákban induló járatait is érinti, várhatóan csak a nap végére állhat helyre a menetrend szerinti közeledés.

Normalizálódik a helyzet Ferihegyen

Valamivel dél előtt  arról számolt be a repülőtér kommunikációs vezetője, hogy normalizálódik a helyzet Ferihegyen, a 2A terminál jegyellenőrzési pultjai már rendben működnek.

Hegedűs Ádám, a Malév megbízott kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy a légitársaság menetrendje csak kedd reggelre állhat helyre, addig a járatok késve indulnak.

A Ferihegyi repülőtéren hétfő reggel átmenetileg szüneteltették a gépek indulását, miután összekeveredtek a schengeni és a nem schengeni utasok egy véletlenül nyitva maradt szolgálati ajtó miatt. Ezért ideiglenesen leállították a jegyellenőrzést is, amíg minden utas dokumentumát újra átvizsgálták.

A fennakadás miatt nem kellett törölni egyetlen járatot sem.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.