Aigner Szilárd „boldog volt az utolsó pillanatig”

Felesége, Pártai Lucia talált rá hétfő reggel az időjósra. A meteorológus vasárnap még barátai körében ünnepelte hetvenedik születésnapját, másnap reggel azonban összeesett és nem tért magához többet.

Bors úgy tudja, hogy Aigner Szilárdnak a szívével voltak problémái, tavasszal meg is műtötték, értesüléseik szerint szívroham okozta az időjós hétfői halálát. A Blikk szerint azonban tavasszal agyműtéten esett át, és ennek lehet köze ahhoz, hogy életét vesztette. 

A Borsnak sikerült utolérnie a feleségét, aki teljesen összetört a történtek miatt.  

– Most nem tudok beszélni Szilárdról. Intézzük a családi dolgokat – kért türelmet a szintén meteorológus Pártai Lucia. Az RTL szerint ő talált rá férjére, és azonnal értesítette a mentőket. Közben megkezdte az újraélesztést, ennek ellenére Aignert nem sikerült megmenteni.

– Köszönjük, hogy ilyen sokan érdeklődnek, nehéz most bármit mondani – mondta ugyancsak a Borsnak a meteorológus és Pártai lánya, Luca, aki szerint a családot is megdöbbentette, ami történt. – Hétfőn felkelt, dolgozni in­dult, de összerogyott és soha többé nem tért magához. Azt hiszem, boldog volt az utolsó pillanatig.

Aigner 2013-ban adott hosszabb interjút a bulvárlapnak, akkor felmenői életkora alapján azt mondta, még hat évig szeretne élni. 

Aigner Szilárd 1946. június ötödikén született Budapesten. Édesanyja katolikus papnak szánta, ő maga pszichológus szeretett volna lenni. Három sikertelen felvételi vizsga után azonban feladta, és az ELTE Természettudományi Kar meteorológia–fizika szakán diplomázott 1973-ban. Ezt követően az Országos Meteorológiai Szolgálat tudományos főmunkatársa volt egészen 1989-ig, majd az előrejelző főosztály vezetője, később a BRFK meteorológus szakértője, a European Wea­ther Service előrejelző részlegének irányítója lett.

Több televíziócsatornán is vezette az időjárás-jelentést. dolgozott a Magyar Televíziónál, az RTL Klubban és az ATV-nél is. Személye egyet jelentett a meteorológussal.

A 2010-es évekre visszavonult a tévézéstől, és feleségével közösen létrehozták az Eumet.hu időjárás-előrejelzéssel foglalkozó oldalt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.