Megszegte a hetedik parancsolatot egy pap

Valószínűleg nem ismerheti a „Ne lopj!” tiltást a tízparancsolatból az az ötvenkilenc éves hidaskürti pap, aki a szlovákiai Galánta egyik szupermarketéből akart fizetés nélkül távozni.

Biztonsági kamerák vették fel, ahogy Sz. Antal kozmetikai szereket tesz zsebre, majd fizetés nélkül próbál távozni az üzletből. Az ellopni kívánt áru értéke 2,70 euró (körülbelül 830 forint) volt – írja a Novy Cas szlovák napilap. A szupermarket biztonsági szolgálata megállította a katolikus papot, és azonnal értesítette a rendőrséget, akik 30 eurós (9 250 forint) bírságot szabtak ki rá.

„Igen, történt valami, de nem az, amiről beszélnek. Arról, hogy pontosan mi történt, a prédikációmban beszélek majd a hívőknek” – nyilatkozta a hidaskürti pap.

Józsa Attila galántai esperes is hallott a lopási ügyről, de nem foglalkozott vele, mert hivatalosan senki nem tájékoztatta őt. Elmondása szerint neki nem az a dolga, hogy a papok morális problémáit orvosolja, hanem hogy a plébánia dolgaival foglalkozzon.

Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője is megerősítette, hogy lopással vádolják a hidaskürti plébánost.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.