Nem sok idő marad a durrogtatásra

December 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig tart a tűzijáték-amnesztia, vagyis ekkor lehet a december 28–31. közt vásárolt tűzijátékokat fellőni. A felhasználással kapcsolatban a rendőrség 15 pontból álló útmutatót adott ki, hogy elkerüljék az ilyenkor szokásos baleseteket.

Az el nem lőtt, hibás vagy lejárt szavatosságú terméket szilvesztert követően öt napon belül vissza kell szállítani a forgalmazónak. A Po­lice.hu figyelmeztet arra is, hogy Magyarországon magánszemélyeknek tilos petárdát birtokolni, akinél mégis ilyet találnak, az elkobzás mellett 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Idejében el kell lőni a tűzijátékokat, az amnesztia ugyanis csak január 1-jén 6 óráig tart. Aki utószilveszteren durrogtatna, számíthat a bírságra
Idejében el kell lőni a tűzijátékokat, az amnesztia ugyanis csak január 1-jén 6 óráig tart. Aki utószilveszteren durrogtatna, számíthat a bírságra
Reviczky Zsolt / Népszabadság

A budapesti közösségi közlekedésben is életbe lépnek az ilyenkor szokásos változások. December 31-én sűrűbb éjszakai járatokkal készülnek a mulatozókra. A 4-6-os villamos például hajnali két óráig 3-5, ezt követően reggel nyolc óráig ötpercenként jár majd. A szokásosnál lényegesen sűrűbben jár többek közt a 907-es, a 908-as, a 914-es, a 922-es, a 931-es, a 950-950A, a 956-os, a 973-as és a 990-es éjszakai busz, továbbá a 909-es, a 914A, a 923-as. A 901-es, a 918-as és a 960-as éjszakai busz vonalán pedig az átlagosnál nagyobb befogadóképességű autóbusszal lehet utazni.

Aki vonattal utazik vidékre, december 31-én a pénteki, 2016. január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi, január 3-án a vasárnapi menetrendben teheti ezt meg. A MÁV az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét forgalomba állítja a nagyobb utasforgalomra tekintettel. A Volánbusz járatai az év utolsó napján az iskolai szünetben érvényes menetrend szerint járnak, elsején pedig a munkaszüneti nap szerintin.

Idén az üzletek az év utolsó napján csak délig lehetnek nyitva, hála a vasárnapi zárva tartásra vonatkozó törvénynek, ami erre is kitér. A szabály szerint a boltok 4 óra 30 perc és 12 óra között tarthatnak nyitva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.