Rendkívüli képet készített egy fotós

Egy essexi fotós, Martin Le-May különös utazást kapott lencsevégre a kelet-londoni Hornchurch Country Parkban: egy balul sikerült fészekrablást követően egy menyét egy harkály hátán repült egy sort.

Jason Ward, egy brit hobbiornitológus posztolta a Twitteren azt a zseniális fotót, amelyet amúgy Martin Le-May készített a parkban sétálgatva.

A fotó
Fotó: Martin Le-May

A képen egy egészen ritka pillanatot sikerült megörökíteni: a menyét ki akarta fosztani a zöld küllő fészkét, a madár azonban megzavarta az akciót, és harcba keveredett az emlőssel. A küzdelem végül odáig fajult, hogy a menyét a harkályféle hátára kapaszkodott, amely pedig a levegőbe emelkedve jó darabon szállította a menyétet.

„A feleségem és én a parkban sétáltunk. Egyszer csak ijedt rikoltást hallottunk, és megláttuk a zöld madarat, amely idegesen csapdosott a szárnyaival, és fel-le ugrált. Mindketten a távcsövünkhöz kaptunk, és mikor a madár közeledett felénk, akkor lett csak nyilvánvaló, hogy a hátán ott csimpaszkodik a menyét” – mondta el a fotós, aki hozzátette, a kalandban egyik fél sem sérült meg, a küllő végül lerázta a hátáról a menyétet, és mindketten elmenekültek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.