Nem lesz hó húsvétkor

A húsvéti hosszú hétvégén továbbra is változékony lesz az időjárás, de fokozatosan melegszik a levegő, több helyen 20 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pénteken eleinte többnyire napos idő valószínű, majd kelet felől megnövekszik, később meg is vastagszik a felhőzet, és a déli óráktól keleten már eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Napközben megélénkül, késő délután, este a Kisalföldön megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul, északon, északnyugaton talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17-22 fok között valószínű.

Szombaton sokfelé várható eső, záporeső, egy-egy zivatar. Többfelé erős, az északkeleti megyékben időnként viharos lesz a szél. A minimumhőmérséklet 6-11 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 15-21 fok között alakulnak.

Húsvétvasárnap már mérsékelt marad a légmozgás. Szórványosan fordulhat elő zápor, egy-egy zivatar. A leghidegebb órákban 4-9, nappal 17-18 fok lehet.

Húsvéthétfőn többórás napsütés várható. Délutántól a Dunántúlon alakulhatnak ki szórványosan záporok, néhol zivatarok. A szél csak zápor, zivatar környékén erősödhet meg. A hőmérséklet hajnalban 4-9 fok között, délután 19-24 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.