Nem kaphat életfogytiglant a kaposvári mészáros

„Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és felfegyverkezve elkövetett rablással” vádolja a Somogy Megyei Főügyészség a 20 éves B. Pétert, aki április 22-én Kaposvárott a kasszában lévő 23 400 forintért halálra szurkálta G. Fruzsinát, a Fő utca 40. alatt lévő trafik alkalmazottját.

B. a rendőrségen azt vallotta, el akart költözni a szüleitől, és az ehhez szükséges pénzt bűncselekmények elkövetésével akarta előteremteni. Azért döntött egy dohánybolt kirablása mellett, mert úgy tudta, azokban mindig sok készpénz található, és mert azoknak az ajtóit, ablakait fóliával elsötétítik, hogy senki nem láthassa meg a polcokon lévő termékeket.

Felkészült a rablásra. Magához vett egy 16 és fél centi hosszú pengéjű élesre köszörült hússzeletelő kést, kék-szürke munkaruhába öltözött, arcát sállal és a pólójával takarta el, de előre kitalálta azt is, hogy hol fog átöltözni tettének elkövetése után. A sportcsarnokhoz közeli Zaranyi erdő tűnt e célra a legalkalmasabbnak.

Kevéssel hat óra előtt lépett az üzletbe. Azért akkor, mert úgy hitte, addigra jelentős summa halmozódik fel a kasszában. Nem tudta, hogy az elszaporodó trafikrablások miatt a tulajdonosok akkor már naponta négyszer-ötször is standoltak, de az igazán nagy forgalmú boltok kasszáit még ennél is sűrűbben ürítették.

Addig várt az utcán, hogy a 21 éves eladólány egyedül legyen az üzletben. Amikor belépett, késével megfenyegette Fruzsinát, aki azonnal odaadta neki a kassza tartalmát. B. ekkor arra utasította a lányt, hogy feküdjön a földre. Megtette. Azonban ez sem volt elég. Hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget, B. testszerte összeszurkálta késével. Tizennégy sebet ejtett rajta. A lány a helyszínen meghalt.

B. menekülés közben kívülről bezárta a dohánybolt ajtaját. Kevesellte a zsákmányt, de a dohányboltok késő délután jellemzően nagy forgalmára tekintettel elállt a tervétől, hogy más boltokat is kiraboljon.

Az ügyészség fegyházbüntetést kér B. Péterre. Az ügyészség arról nem nyilatkozott, hogy hány évvel lennének „elégedettek”. Úgy tudjuk azonban, életfogytiglant a hatályos törvények értelmében nem szabhat ki rá a bíróság, mivel tettének elkövetésekor még nem töltötte be a 25. életévét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.