Nem is Csányi a leggazdagabb magyar, egy macska megelőzi!

Rendhagyó listát állított össze júniusi számában a magyarországi Forbes magazin. Felmérték ismert mesehőseink vagyonát, s kiderült, hogy egy macska mögött nemcsak a mesebeli Mátyás király és Döbrögi Dániel bújhat el, hanem a nagyon is valóságos OTP vezér, Csányi Sándor is.

Az amerikai Forbes már többször rangsorolta a mesefigurákat vagyoni helyzetük alapján, legutóbb 2013-ban közöltek összeállítást. A tengerentúli listát nem meglepő módon Dagobert bácsi vezeti, akinek a Disney-filmek és sorozatok alapján mérték fel vagyonát a hagyományos módszerekkel a magazin szakírói – írja Forbes Blog.

Most először Magyarországon is elkészített lista élén a Macskafogóból ismert kövér fehér kandúr, a maffiózó Giovanni Gatto áll, 560 milliárdosra becsült vagyonával, ami majdnem a duplája Csányi Sándor 287,9 milliárdjának.

A Mesék Mátyás királyról álruhás főhőse a magazin listájának második helyezettje. A foglalkozást tekintve „uralkodó” Hunyadi vagyonát főként ingatlanokban tartja. A harmadik helyezett Döbrögi Dániel népnyomorító földesúr szerény kis 91 milliárdját a magazin szerint mezőgazdasággal, kereskedelemmel és egyéb befektetésekkel alapozta meg.

A magazin a mesék története alapján állította össze a szereplők portfólióját, majd a való életből vett megfelelő vagyonelemeket felértékelték.

Ahol lehetett, a történelmi dokumentumokra is támaszkodtak, de a korabeli pénzérmék értékénél nem az inflációval számoltak, hanem azok mai értékét vették alapul. Ingatlanoknál egy korrekt piaci árat lőttek be a mai árak alapján. A lista a fikció és a valóság határán készült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.