Nem fizettek áfát az iskolaszövetkezet vezetői

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség két férfi ellen, mert egy makói székhelyű iskolaszövetkezet vezetőiként 550 millió általános forgalmi adó megfizetését mulasztották el – tájékoztatta a főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a főügyészség a vádlottakat üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja.

A vádlottak 2012-2013-ban egymást követően voltak elnökei egy makói székhelyű iskolaszövetkezetnek, amely munkaerő-közvetítéssel foglakozott. Egy dunántúli székhelyű cég megbízásából munkavállalókat toboroztak, főként multinacionális cégeknek, és az ezzel kapcsolatos szerződéseket a szövetkezet nevében a vádlottak kötötték.

Ők számlázták le a szerződések alapján a szövetkezetnek járó jutalékot, ennek áfavonzatát azonban nem vallották be, adófizetési kötelezettségüknek sem tettek eleget, amivel 550 millió forint kárt okoztak az állami költségvetésnek.

Miután elrendelték a szövetkezet felszámolását, a vezetők egyike a felszámoló többszöri felszólítása ellenére sem adta át a cég iratanyagait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.