Nem fizették a számlát, kikapcsolták a gázt a tűzoltóságon

Mindössze 36 ezer forintos gázszámlával tartoztak, de a Tigáznak ennyi is elég volt, hogy leszerelje a gázórát a szentendrei tűzoltólaktanyában. A katasztrófavédelem országosan több mint egymilliárdos adósságot halmozott fel.
Leszerelte a Tigáz a szentendrei tűzoltólaktanya gázóráját egy 36 ezer forintos tartozás miatt – tette közzé a Hír TV. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) elismerte, hogy adminisztrációs hiba miatt harminc napon túli számlatartozás keletkezett, ráadásul a felszólítás nem a megfelelő helyre érkezett meg. A szentendrei állomáson ezért egy napig nem tudták használni a gáztűzhelyt, és villanybojlerrel melegítették a vizet.

Az OKF azt nem közölte, hogy másik tűzoltóság került-e ilyen helyzetbe. A Lánglovagok.hu szakportál szerint viszont a katasztrófavédelemnek egyre nagyobb az adóssága. Emlékeztetnek rá, hogy korábban a kábeltévével és a tankolással is akadtak pénzügyi gondok a tűzoltóállomásokon.

A portálon fellelhető, a kincstártól származó adatok szerint a katasztrófavédelem adósságállománya különben július végére meghaladta az egymilliárd forintot. A tartozás tavaly is hasonló nagyságrendű volt, ám a költségvetési tartalékból kisegítették a szervezetet.

Az adatszolgáltatásra kötelezett 693 költségvetési szerv teljes lejárt tartozásállománya július végén hetvenmilliárd forintot tett ki, s az érintett szervezetek 53 százalékának volt kisebb-nagyobb kintlévősége. Vagyis: az OKF nem lóg ki a sorból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.