Ha nem muszáj, ne üljenek kocsiba a Dunántúlon

A Dunántúlon több helyen nehezíti a közlekedést a havazás és a hófúvás, vasárnap hajnalban egy mellékutat le is kellett zárni Veszprém megyében, de elzárt település nincs.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap reggeli közleménye szerint a Dunántúlon szombat kora reggel óta gyakorlatilag folyamatosan, változó intenzitással havazik. A legtöbb hó Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében hullott. Több helyen - főleg Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében - kisebb-nagyobb hóátfúvásos szakaszok alakultak ki, így vasárnap hajnalban le kellett zárni a Bakonygyepes és Noszlop közötti négyszámjegyű mellékutat, de elzárt település nincs az országban. Több száz munkagép, folyamatos rotációban dolgozik.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a Dunántúlon a hajnali, reggeli órákban több helyen előfordult, hogy járművek árokba csúsztak.

Kamionstop Veszprém megyében

Pápán és környékén a viharos erejű szél hótorlaszokat emelt, több alsóbbrendű út járhatatlanná vált. A megyei katasztrófavédelem hivatalvezetője elmondta, hogy Pápa és Csót között két, menetrend szerint közlekedő autóbusz akadt el, az utasokat már továbbszállították, a járműveket két erőgéppel vontatják el. Elzárt település nincs.

A 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek nem közlekedhetnek a 77-es, a 82-es és a 83-as főút egy-egy szakaszán- közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Dömölki Zsolt, aki az intézkedést a csúszásveszéllyel indokolta. Lezárták a 77-es főutat Veszprém és Tapolca között, a 82-es főút Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye közötti szakaszát, valamint a 83-as főutat Pápa és Városlőd között a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti járművek elől. A tehergépjárművek vezetőit a rendőrök szükség esetén tájékoztatják a pihenési lehetőségekről, a megye városai azonban számukra is megközelíthetőek kerülő úton.

Fejér megyében, a Velence és Pusztaszabolcs közötti úton egy sószóró autó csúszott árokba, a balesetben nem sérült meg senki.

Kamion zárja el az 1-es utat Komárom után

Keresztbe fordult egy kamion az 1-es főút 93-as kilométerénél, Komárom és Ács között, a jármű a teljes útpályát elzárja - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap reggel. 

A sajtószolgálat tájékoztatása szerint nem járható a 13-as főút Komárom és az M1-es autópálya felhajtója közötti szakasza, ott egy személyautó fordult keresztbe, a jármű műszaki mentése folyamatban van.

Hóátfúvás nehezíti a közlekedést a 13-as főúton, az autópálya-felhajtó és Kisbér között, valamint a Tatabánya és Környe közötti úton. Nehezen járható a főút a 7-es és a 8-as kilométer között.

Győr-Mosonban több helyen korlátozták a forgalmat

Vasárnap reggel árokba csúszott vagy az úttesten keresztbe fordult járművekhez hívták a katasztrófavédelem munkatársait; a balesetekben senki sem sérült meg.

Mosonszolnok és Levél között a 8505-ös úton egy kisteherautó fordult keresztbe, a 86-os úton Bősárkánynál egy kisbusz hajtott árokba. Csikvánd és Malomsok között egy helyközi autóbusz akadt el.

Jelenleg a 86-os úton, Mosonudvar és Mosonmagyaróvár között mentenek az úton keresztbe fordult nyerges vontatót.

Elzárt település nincs a megyében, de a rendőrség több forgalomkorlátozást vezetett be a hóátfúvások miatt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság. A 86-os úton Mosonmagyaróvár és Jánossomorja között a forgalmat az M1-es autópályára és az 1-es útra terelik. Az 1-es úton Gönyű térségében a Győr felől Komárom felé tartókat szintén az autópályára terelik.

A vasútvonalakon egyelőre nem okoz gondot az időjárás

A vonatközlekedésben még nem okoz gondot a havas eső, a havazás, de néhány dunántúli vasútvonalon a hó miatt elsőfokú készültséget rendeltek el - közölte a Mávinform.

Mint írják, Győr és Veszprém között 20-30 perces késésekre lehet számítani. A Győr-Zirc-Veszprém, a Győr-Pápa-Celldömölk, és a Pápa-Csorna vonalon folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket.

Ha nem muszáj, ne üljenek kocsiba!

Az Útinform vasárnap reggeli összesítése szerint a Dunántúlon, valamint Pest és Bács-Kiskun megyében esik vagy szállingózik a hó, keleten esik vagy szemerkél az eső. Ajka környékén már 10 centiméteri körüli a hóréteg. Az autópályák burkolata mindenhol vizes, sónedves, az M1-es komáromi és lébényi szakasza egyelőre latyakos.

Az autósokat arra kérik, hogy aki útnak indul, csak a téli útviszonyokra megfelelően felkészített gépjárművekkel közlekedjen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.